Skip to main content
W.Š.E.V.E.D.
| Stano Čopík

W.Š.E.V.E.D.

Náš W.Š.E.V.E.D. sú skratky oblastí, ktoré nás zaujímajú pri realizácii projektu. Že netušíte aké? Príďte medzi nás a dozviete sa. Voda je tá téma, ktorá sa bude niesť našim päťmesačným bádaním.

Projektové vyučovanie – tvorba e-bulletinu vydaného v anglickom, nemeckom jazyku i slovenskom jazyku na témy šetrenie vody doma, v škole, regióne,  ochrana pred globálnym otepľovaním, vodné športy v SR pred 50-timi rokmi a dnes a kult vody v náboženstvách. Projektové vyučovanie bude realizované na týchto predmetoch a s týmito úlohami :

  1. Slovenský jazyk a literatúra - tvorba dotazníka na tému šetrenie vody, ochrana vody a globálne otepľovanie,
  2. Fyzika, matematika – meranie a šetrenie vody v domácnosti, vodné a stočné,
  3. Chémia – analýza vody, čistenie vody,
  4. Telesná výchova, chémia – odber vody vo Vysokých Tatrách,
  5. Anglický a nemecký jazyk – preklad vytvorených materiálov,
  6. Informatika – tvorba e-bulletinu,
  7. dejepis a občianska náuka - tradície používania vody v slovanskej kultúre, získať informácie o vode z rôznych zdrojov napríklad Ministerstvo životného prostredia SR, OZ Tatry atď.,
  8. náboženská výchova - dôležitosť vody v náboženstve (rôzne rituály a tradičné úkony s použitím vody,
  9. biológia - pestovanie zdravých rastlín – tie, ktoré potrebujú veľa vody a tie, ktoré menej.

Súčasťou projektového vyučovania budú aj exkurzie čistička odpadových vôd, SAV meteorológia a Spišská Kapitula.

E-learning – predmety fyzika a chémia – spracovanie témy vody v LMS Moodle a WIKI softvér, Žiaci môžu tvoriť materiál, obnovovať, študovať pridané materiály a testy môžu prebiehať cez web.

Kanoistika – vyučovanie telesnej výchovy realizované na jazere s cieľom naučiť žiakov pádlovať a správať sa vo vode. Zvyšovanie kompetencií žiakov pre budúce povolanie záchranára.

Projektový deň – pod názvom W.Š.E.V.E.D v akcii. Súťažiť budú všetky ročníky. Vytvoríme komnaty pre jednotlivé sekcie a rôzne zábavné úlohy pre žiakov, aby sme u žiakov rozvíjali zmysluplnosť učenia – využívanie poznatkov pri riešení rôznych kreatívnych úloh o vode.  Každá trieda bude jedno družstvo, ktoré bude súťažiť. Na záver bude slávnostné vyhodnotenie dňa aj s cenami.