Skip to main content
Európsky Týždeň boja proti drogám
| Katka Tomková

Aj tento školský rok sme si na našej škole pripomenuli negatívne dôsledky užívania drog mladými ľuďmi formou rôznych aktivít. Jednak to boli besedy, ale rôzne exkurzie.

Žiaci 1.ZA A a 1.ZA B mali besedu, na ktorej im príslušník Mestskej polície v Poprade, Mgr. Martin Jakub, na úvod pustil krátky dokument o drogách. Týkal sa užívania drog mladými ľuďmi v ich veku. Konkrétne to bolo o 16 ročnej Lucii, ktorá v bare stretla jedného chlapca. Ten ju pozval na pivo a neskôr aj k sebe na party. Postupne z piva boli aj tvrdé drogy - pervitín, ktorý si časom začala aj sama kupovať. Neskôr prišli aj ďalšie drogy, ktoré jej zmenili život. Ocitla sa na ulici bez peňazí, ako bezdomovkyňa. Poučenie: nikdy nezačínajme s drogou, ani s tou „ľahkou“ , pretože náš život postupne stratí pôvodný zmysel.

Mudr. Imrišková , z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Poprade zase žiakom 2.ZA A a 2. ZA B vysvetlila, aké následky ma užívanie drog na ich zdravie.

A žiakom 3.ZA B JUDr. Petrušková, predsedníčka trestného senátu Okresného súdu v Poprade, porozprávala o prípadoch zo svojej praxe, ktoré súviseli s drogami.

Všetky besedy sa u žiakov streli s pozitívnym ohlasom a boli pre nich veľkým prínosom a ponaučením.